Annons
Annons

Återkommande mardrömmar

I skolan var mitt absolut sämsta ämne matematik. Förutom bild då förstås. Teckna eller rita kan jag heller inte göra. En gång blev jag så stressad när vi spelade Pictionary att jag ritade en flamingo med fyra ben men förutom det så tyckte jag att den blev rätt så lik en fågel i alla fall. Haha!

Annons

Jag tycker dock att det är väldigt svårt att förstå logiken i matte. Det blev något bättre de sista åren i skolan men jag fattade liksom inte galoppen förrän en termin senare hela tiden vilket betydde att jag alltid låg minst sex månader efter alla andra. Det var supertufft tycker jag. Jag kan fortfarande idag vakna upp kallsvettig mitt i natten för att jag har drömt en mardröm om att jag satt i skolan och gjorde ett matteprov och inte får till ett enda svar. Tiden tickar iväg, snabbare och snabbare, och jag kan inte lösa en enda uppgift. När jag vaknar är jag så otroligt lättad över att det bara var en dröm.

Jag försöker verkligen att inte föra över samma känsla till mina barn. Förhoppningsvis kommer de att hitta glädjen i matematiken. Just nu kämpar vi hårt med uppställningar och gånger-tabellerna tillsammans och som tur är hänger jag hittills med på uppgifterna men vad gör vi när det blir svårare tal och mamma inte kan hjälpa till längre? Då kanske jag får underhålla barnen med en fyrbent flamingo istället!

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar