Annons
Annons

Att leverera i direktsändning!

I morgon kväll är det äntligen premiär för Let´s Dance 2018 på TV4 och denna säsong dansar jag med underbara skådespelaren Claes Malmberg. Det ska bli såååå kul! Jag älskar att dansa och jag älskar att dansa och prata i direktsändning.

Annons

Det är någonting väldigt speciellt med live-sändningar tycker jag. Man har jobbat och jobbat och jobbat och har en plan men allt kan hända. Man kan lyckas eller misslyckas. Det kan gå som planerat eller åt ett helt annat håll. Man vet helt enkelt inte och det är det som gör det så otroligt spännande. Det är en väldigt speciell känsla. Jag känner mig alltid lite nervös. Adrenalinet brukar kicka in som starkast precis innan det är dags att stå på golvet och lite nervositet tror jag dessutom bara är bra. Det gör att man håller sig närvarande. Man känner sig levande och fokuserar på sin uppgift och behåller sin koncentration. Det gäller bara att nervositeten aldrig tar över. Glädjen och njutningen måste alltid övervinna nerverna. Jag har numera lärt mig att lugna ner mig själv innan direktsändningar. Förr blev jag nog lite för exalterad ibland och kunde tagga till lite väl mycket. Jag kommer speciellt ihåg en gång då David och jag dansade i tv-programmet Come Dancing i England på BBC1 då man tävlar två par i taget mot varandra som en typ av battle. Det var första gången jag var med i det programmet och jag blev så nervös att jag nästan tappade känseln i kroppen. Det är naturligtvis inte bra alls för då missar man ju själva upplevelsen. Man blockerar sig själv på grund av nerver och kan inte prestera sitt bästa. Det gäller att hitta den rätta balansen. Vissa personer blir ju aldrig nervösa och vissa blir superstressade. Hemligheten tror jag är att hitta sin egen uppladdning för en rolig och förhoppningsvis lyckad direktsändning. Vi får se hur det går i morgon. Om jag blir riktigt nervös då blir jag väldigt tyst och vankar av och an och försöker lugna ner mig själv. Det har hänt några gånger mot slutet av ett par Let´s Dance-säsonger då det börjar dra ihop sig för slutspel. Vi får se hur det blir i morgon. För det mesta brukar jag kunna hålla mina nerver i chack nu för tiden och tur är väl det för det absolut viktigaste är att se till att ha kul tillsammans. Jag är så tacksam att få vara en del av detta fantastiska underhållningsprogram som jag älskar så mycket men i slutändan är det just det. Ett underhållningsprogram. Om vi misslyckas i morgon kommer ingen att dö. Jag utför ingen operation. Jag är ingen doktor. Det jag gör är att vara en liten del av ett stort underhållningsprogram och det räcker gott och väl för mig och de tankarna hjälper mig också att inte vara nervös. Det är inte på liv och död. Mitt yrke är min passion men om jag misslyckas med det jag gör så kommer alla att överleva.

(78)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar