Annons
Annons

Dags att släppa taget!

Den här bilden lyckades jag fånga i precis rätt ögonblick för några år sedan. Vår förstfödda son Alex hade så länge velat hoppa i på djupt vatten men vågade inte riktigt så vi peppade och peppade honom i flera veckor och till slut hände det. Han tog beslutet själv. Helt plötsligt släppte han taget och hoppade i. Pappa var ju så klart där för att rädda upp situationen om det skulle behövas men det gjorde det inte. Han klarade det galant utan några problem alls och gissa om han var stolt efteråt. Det gjorde så mycket för hans självförtroende. Han klarade det helt själv!

Annons

Nu är det snart dags för oss att släppa taget. Att låta honom bli mer självständig och upptäcka världen på egen hand om än för några korta stunder här och där. Vi kan inte alltid vara där och vi ska inte alltid vara där. Vi måste låta honom vara med kompisar utan vuxna och ge honom mer frihet men det är inte lätt. Var går gränsen?

På torsdag är det skolavslutning. Då går han ut trean. I höst väntar ny klass, ny lärare, nya kompisar och mellanstadiet. Han flyttar upp till övervåningen i skolan och lågstadiet är ett minne blott. Det känns stort. Han är redo men ändå. Jag blir alltid väldigt rörd när barnen når nya milstolpar i livet och jag är så stolt över Alex att jag nästan spricker.

Han är lite av en ängslig själ och har alltid varit sedan han var liten. Han vill gärna känna sig för lite försiktigt först. Han doppar gärna stortån i vattnet istället för att kasta sig handlöst ut. Precis tvärtemot hur jag var när jag var liten.

Det jag däremot kan känna igen mig mycket i är i alla hans djupa funderingar över livet. Hans höga toppar och djupa dalar. Precis så var jag också och är ibland fortfarande. När Alex och jag är lyckliga då är vi väldigt höga på livet och när vi är nere då faller vi till botten och blir riktigt deppiga. Jag tror tyvärr att han har fått det från mig men jag hoppas att jag kommer att kunna hjälpa honom med det och ge honom en inre styrka och ett smart tänk för att kunna hantera det och förhoppningsvis så småningom vända det till sin fördel.

Jag älskar dig min underbara son. Tillsammans går vi genom livet och tillsammans ska vi övervinna framtidens svårigheter och tillsammans ska vi njuta av livets ljuva stunder.

(17)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar