Annons
Annons

En befriande insikt!

 

Blogg Allas Malin Watson

Ingen dag är den andra lik och det älskar jag verkligen med både mitt jobb och privatliv. Jag spenderade så mycket av min uppväxt med att vara försiktig och alltid ta det säkra före det osäkra men så lever jag inte längre idag. Jag har lärt mig att det ibland faktiskt kan vara värt att ta risker. Att prova på nya saker idag känns inte bara nödvändigt för att kunna fortsätta utvecklas utan även som en förutsättning för att känna att livet är spännande. Nu njuter jag till och med av det ovissa ibland. Inte alltid men definitivt oftare än förut. Livet är ett äventyr och jag försöker verkligen att mer och mer följa min egen magkänsla och inte bara min hjärna. Jag vill kunna komma till den punkten att jag kan ta mina egna beslut utan att ständigt tvivla på om det verkligen var den rätta vägen för mig.

Annons

Härom dagen hände det någonting som jag blev lite konfunderad över. Jag blev kritiserad och uppmärksammad på ett lite negativt sätt i ett tv-program för att vara alltför positiv till sättet och därför blev jag, av programledarna, analyserad, kritiserad och bedömd. Om det hade hänt för några år sedan så skulle jag nog ha blivit ganska sårad men när det här hände härom dagen så kände jag faktiskt att det var helt ok och intressant hur olika vi ser på världen och vilken attityd vi väljer att ha med oss varje dag när vi går igenom livet. Programledarna för detta program får självklart tycka precis vad de vill men jag kommer inte att ändra på mig själv på grund av vad de tycker och för första gången någonsin så blev jag faktiskt inte ens ledsen och det kändes så otroligt befriande. Deras åsikter om mig som person värdesätter inte jag högre än mina egna åsikter om mig själv och det gjorde mig faktiskt lite stolt.

Jag är fullt medveten om att jag inte är den typiska normalsvensken som ofta väljer att smälta in i sin omgivning. Jag har så långt jag kan minnas alltid haft mycket energi, tyckt om att prata och alltid skrattat lite för högt för vissa personers smak men sanningen är att jag älskar livet och möten med olika människor. Jag tycker att det är så intressant att diskutera saker och hinna ha djupa samtal med personer man möter medan jag samtidigt tycker att det är minst lika kul att mingla omkring på en fest. Det ena behöver inte utesluta det andra. En människa har många olika sidor och i slutändan tycker jag att det är viktigt att vara sig själv och att inte må dåligt om inte alla håller med eller ens tycker om en som person.

Alla behöver inte älska mig. Inte ens flertalet personer behöver tycka om mig. Det absolut viktigaste är att jag tycker om mig själv och att jag kan stå för mina egna åsikter och handlingar och den insikten kändes så otroligt befriande. Jag är jag och det kommer jag alltid att vara.

(239)
(0)

4 kommentarer


 

Annons

Laddar