Annons
Annons

En sak i taget!

Malin Watson holiday

Jag blir ofta stressad över att jag har mycket att göra och ibland känns det som om listorna med uppgifter aldrig vill ta slut. En lista för alla uppgifter på jobbet, en lista för alla privatsaker och ytterligare en eller ett par listor för saker man vill förverkliga långsiktigt. Jag brukade skriva oändligt långa ”Att göra”-listor så att jag åtminstone skulle ha koll på läget. Man vill ju liksom inte glömma något. Men varje kväll när jag märkte att jag inte ens hade kommit igenom hälften av punkterna så kändes det som ett misslyckande. Det var så otroligt otillfredsställande. Man tror ju alltid att man ska hinna med så mycket mer. I alla fall gör jag det.

Annons

Ett tag testade jag därför att inte skriva ner alls vad jag skulle göra eftersom jag bara blev stressad av mina långa listor och det fungerade naturligtvis ännu sämre. Nu hade jag inte bara dåligt samvete för att jag inte hade hunnit igenom hela listan utan nu hade jag dessutom missat en massa saker och kände mig därför totalt misslyckad.

Idag har jag därför ett helt annat system som fungerar mycket bättre för mig. Inte perfekt men mycket bättre än allt annat jag tidigare har provat, nämligen att skriva ner några punkter i taget på olika datum i almanackan. Helt plötsligt ser min lista inte så skrämmande ut och det känns inte så överväldigande att försöka hinna igenom den. Om jag sedan inte hinner igenom precis alla punkterna så för jag bara över de till nya datum i framtiden. Jag försöker att vara lite mer realistisk när jag skriver ner mina uppgifter för varje dag så att jag faktiskt ska ha en verklig chans att hinna igenom min dagslista. Det här knepet lärde min mamma mig efter att hon hade läst en intressant artikel om just det här problemet och om människor som blev stressade av sina långa listor och mina var väldigt långa kan jag lova.

Nu när vi har semester så kan jag fortfarande bli stressad ibland eftersom jag inte får lika mycket gjort som jag brukar och då hjälper det verkligen att gå och titta i almanackan och se att min lista för dagen inte är så lång som jag tror och allt behövs faktiskt inte göras samma dag. Man måste ju även få chansen att njuta ibland och inte bara mäta sin dag i hur mycket man har fått gjort när den är till ända.

(83)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar