Annons
Annons

E´ru kändis eller?

malin-david-watson

En fras David och jag får höra lite då och då av ungdomar som kommer fram till oss är ”e´ru kändis eller”?

Härom veckan tittade jag på Skavlan på TV och en av hans inbjudna gäster var skådespelerskan Tuva Novotny som har haft otroligt stora framgångar i sin karriär både i utlandet och på hemmaplan men har valt att inte synas offentligt om det inte är direkt relaterat till hennes yrkesroll. Väldigt intressant tycker jag speciellt när så många ungdomar, och vuxna också för den delen, idag strävar efter att bli kända till vilket pris som helst. Vad de sedan skulle vara kända för verkar vara mindre viktigt. Det känns som om det liksom inte spelar någon roll längre. Bara man syns och hörs. En väldigt ytlig och en aningen omogen inställning till sin karriär kan jag tycka. Jag tror definitivt inte att det är ett recept på framgång eller vägen till ett meningsfullt liv. Jag tror heller inte att det håller i längden. Snabbt upp på toppen kan rasa kvickt ner igen. Det gäller också att kunna hålla sig kvar där uppe och hur ska man klara det om man inte har en bas med kunskap att stå på?

Annons

Självklart vill vi alla bli framgångsrika i våra karriärer men att sträva efter att bli en ”kändis” känns som ett ganska farligt mål. Att vara ”kändis” är inget yrke i sig självt, att vara känd betyder ingenting alls om man inte har någonting att vara känd för. Då blir det hela snabbt ganska så meningslöst enligt min mening.

Jag hoppas att alla ungdomar som har kändisar som förebilder börjar tänka efter, tittar efter lite noggrannare och att de upptäcker personerna bakom själva kändisskapet. Koncentrera er på vad de gör och har åstadkommit istället. Sträva inte enbart efter att bli berömd. De tror inte jag är en hälsosam inställning till det man gör. Jobba på att förbättra dina yrkeskunskaper istället, lär dig nya saker varje dag, leta efter den tekniskt perfekt lösningen på din produkt eller jobba på att skapa det vackraste konstverket du någonsin har skådat eller vad det nu är som du vill göra. Koncentrera dig på resan istället för målet. Med framgångarna kan det hända att man blir känd för det man gör och det kan naturligtvis vara värt en hel del i sin karriär om man förvaltar det på rätt sätt och förhåller sig hälsosamt till sin offentliga bild. Det leder ofta vidare till ännu fler möjligheter i din karriär men bara om du har någonting att komma med.

Sträva inte efter att bli känd, sträva efter att bli bra, riktigt jäkla bra på det du gör så kommer resten att falla på plats av sig självt!

(81)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar