Annons
Annons

Ett steg för långt!

Härom dagen städade vi vårt hus väldigt noggrant vilket inte har hänt på ett bra tag eftersom vi har haft så mycket att göra den senaste tiden. Det fick mig att inse hur mycket jag har förändrats sedan vi blev föräldrar. Innan barnen var det så viktigt för mig att vårt hem var perfekt och jag var en perfektionist ut i fingertopparna när det gällde nästan allt. Om jag skulle göra rent badrummet så skurade jag varenda liten hörna tills allt var skinande blankt eller om jag skulle dammsuga så var jag inte nöjd förrän jag hade rengjort både golven, taken och väggarna. Jag dammsög till och med luften för guds skull vilket David i och för sig tyckte var väldigt underhållande men kanske lite onödig. Jag menar, vem gör det? Vem är jag? Nu när jag tänker tillbaka på det kan jag knappt fatta att jag är samma person som jag var då. Jag har alltid tyckt om ordning och reda och för mig var det även viktigt att allting var väldigt rent. Därför tyckte jag naturligtvis heller inte om baciller. Jag hade rent av lite bacillskräck. Det resulterade dock i att jag tvättade händerna oftare och oftare för var dag som gick och till slut så frekvent att de började blöda och det värsta var att jag inte kunde sluta men då fick jag mig en riktig tankeställare. Efter några månader av sargade händer tog jag beslutet att jag måste lära mig att sätta stopp. Jag måste hitta en bättre balans. Annars kommer tvångstankarna i slutändan att ta över och vem vet hur det slutar då?

Annons

Vårt hus är också vårt hem och vi måste få leva i det och det måste även våra barn få göra. Det är ju deras hem också. Det var väldigt nyttigt för mig att se våra söner sitta i sandlådan när de var små och stoppa sand i munnen innan jag hann reagera och hindra dom. Då insåg jag att de faktiskt fortfarande mådde bra och att det är så här livet ser ut. Jag fick ett helt annat perspektiv på många saker efter barnen och även om jag fortfarande tycker om ordning och reda så är det inte på liv och död längre. Livet handlar om så mycket mer. Idag prioriterar jag att få mer tid med killarna än ett fulländat hem.

Så mycket över huvudtaget tycker jag handlar om att hitta den rätta balansen och det är någonting jag har kämpat mycket med eftersom jag lätt blir fanatisk och driver saker alldeles för långt. Jag jobbar fortfarande med det men någonting jag har lärt mig är att det är okej om vårt hem inte är helt perfekt eller om jag skulle råka ha kvar några baciller på mina händer. Jag kommer överleva det och det gjorde våra barn också. Det är inte så viktigt som man tror. Idag känns det så mycket mer värdefullt för mig att sitta ner och prata med en vän i mitt ostädade hem istället för att sträva efter att skapa en perfekt värld som ändå inte existerar på riktigt.

Länge leve dammtussarna!

(87)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar