Annons
Annons

Fear of masks

Höstlovet har bara börjat men jag njuter redan av att få vara ledig och ta dagen som den kommer. Idag hade vi höststädning på gården med alla grannarna som sedan avslutades med korvgrillning och härligt häng.

Annons

Om några dagar blir det Halloween-firande både lite här och där. Barnen älskar verkligen Halloween och jag tycker faktiskt också att det är ganska så kul förutom en liten ynka detalj. Jag är livrädd för masker. Det har jag alltid varit även om det har blivit mycket bättre de senaste åren. Efter att barnen kom så var man liksom tvungen att vänja sig vid figurer och människor som gick omkring utklädda och med maskerade ansikten. Det är ju inte masken i sig som är så skräckinjagande utan mer insikten om att man inte vet vem som döljer sig bakom den.

De två sista åren har vi varit på Legoland med barnen på somrarna och där kan jag nu faktiskt gå omkring ganska så avslappnad bland alla lego- och sagofigurer. Den miljön känner jag att jag har bemästrat. Nästan i alla fall. Däremot tycker jag fortfarande att det är läskigt med alla utklädda barn och vuxna under Halloween-perioden.

En gång fick jag en panik-attack i Spökhuset på Gröna Lund då jag kastade mig ut genom nödutgången, ut på balkongen skrikande och nerför trappan ut igen. Besökare utanför trodde nog att jag var en del av underhållningen vilket jag i och för sig ofrivilligt blev den gången.

En Halloween fick vi besök av två små barn som hade klätt ut sig med ”Scream-masker” från skräckfilmen Scream vilket gjorde mig totalt stelfrusen av rädsla. Jag försökte i panik stänga dörren igen medan de båda stackars barnen höll emot eftersom de ville ha godis. Jag hade inte ens förstått att det var Halloween eftersom det var innan barnen kom. Då hade jag inte lika bra koll på det här firandet.

Som med allt så gäller det ju att träna och det ska jag göra den här Halloween-helgen. Jag ska träna på att vänja mig vid masker och att det inte är så farligt som man tror. För det mesta är det ju små oskyldiga busiga barn som döljer sig bakom maskerna.

Är ni rädda för någonting?

(14)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar