Annons
Annons

Happy British Christmas!

watson-bristish-christmas

I vår familj blandar vi svenska och brittiska jultraditioner eftersom min man David är brittisk. Därför är julstrumporna en viktig del av firandet. Vi (eller tomten) lägger några småsaker i deras strumpor och några lite större paket under granen som de får öppna så fort de vaknar på julaftonsmorgonen. Sedan tar vi med deras andra och kusinernas julklappar till Mormor och Morfar där vi firar resten av julhelgen med svensk jul på Julafton och brittisk jul på Juldagen.

Annons

watson-alex

Efter ett otroligt intensivt julaftonsdygn vaknar vi upp på juldagen och äter en stor och fantastisk frukost tillsammans hos mina föräldrar. En väldigt mysig och lugn stund.

christmas-holiday

Hos Mamma bjuds det inte bara på hembakat bröd utan på tre sorters olika hembakade brödsorter. Lyxigt värre!

holiday-christmas

Och naturligtvis risgrynsgröt! Så här glad blir man då om man heter Alex Watson.

christmas

Efter frukosten samlades vi i parken för att barnen (våra söner och deras döttrar) för första gången skulle få tävla i ”Fångarna på fortet” / Miniversionen som arrangerades av min bror Mattias och hans fru Åsa. Barnen var laddade till tänderna och vilken kul dag det blev! De första utmaningarna skedde utomhus och när de hade samlat ihop tillräckligt många nycklar var det dags att inta själva fortet / aka Mattias och Åsas hus. Först fick de gå upp på vinden och svara på varsin gåta hos ”Mama Foura”. Efter det var det enskilda utmaningar i olika celler för att få de sista ledtrådarna och avslutningsvis en gemensam minnesuppgift. Den sista utmaningen blev att hitta lösenordet så att de skulle kunna lägga vantarna på guldpengarna men innan dess var Monique tvungen att ta ut ”lejonet Muskot ur själva fängelsehålan”. Deras hund hade dagen till ära fått en superfin lejonman och såg verkligen ut som ett lejon. Blev faktiskt lite rädd själv men är ju ganska så lättskrämd när det kommer till djur. Så fort de kom på vilket ord som var lösenordet så forsade pengarna ner från övervåningen och rakt ner bakom gallret och barnen fick kämpa för att få med sig så mycket guldpengar (alla fyllda med choklad) som möjligt som de fick ta med sig ut ur fortet. Tyvärr dog båda våra mobiler redan under utomhusutmaningarna så vi har inga bilder inne på själva fortet men det behövs verkligen inte för den här dagen kommer vi att minnas för alltid. Tack Mattias och Åsa för att ni arrangerade en oförglömlig ”Fångarna på Fortet-tävling” till våra fina barn! Ni är bäst!

watson-christmas

Efter prisutdelningen på fortet var det dags att återvända till mina föräldrar för eftermiddagsfika och senare British Christmas Dinner vilket består i supergod kalkon, roast potatoes och grönsaker som mamma har lagat i ordning i förväg. Vi fick även jättesmarrig soppa till förrätt och egengjord glass till efterrätt. Tack Mamma och Pappa för att ni ordnar så fint för oss alla. Under kvällen tittar vi naturligtvis också på den engelska drottningens tal på tv på BBC (the Queens speech). Det hör liksom till.

bristish-christmas

David fick också ytterligare en födelsdagspresent från Mattias och Åsa eftersom han fyller år i december. My Cloud storage! Wohoo! Vilken superbra present för oss som tycker om att ta bilder och som har både datorer och mobiler som svämmar över med våra respektive foton. Nu kan vi ta ännu fler bilder!

christmas-bristish

Ännu en fantastisk juldag hos mina föräldrar! Är så glad att vi kan sprida ut julen under flera dagar. Det gör att barnen får mer tid att leka tillsammans och kan öppna sina julklappar i lugn och ro utan stress och vi vuxna hinner prata ordentligt och det infinner sig liksom ett lugn hos oss alla.

God fortsättning till er allihopa från familjen Watson!

(38)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar