Annons
Annons

Harry Potter-äventyr i Furuvik

Nu är vi tillbaka i Stockholm igen efter ett tredagars-äventyr med min bror och hans döttrar Jennifer och Miranda som är kusiner med våra killar Alex och James. Vilken fantastisk resa det blev på alla sätt och vis. De två första dagarna spenderade vi i Furuviksparken strax utanför Gävle. Barnen var superladdade och temat för resan var Harry Potter eftersom vi skulle sova över på ”Hogwarts-Expressen” den första natten eller som tåget egentligen heter Orientexpressen. Tågvagnar (stillastående) med sovkupéer. Vi döpte därför naturligtvis om tåget till Hogwarts-Expressen. Här på bilden ovan transporterar de sig till ”The Ministry of Magic”. (Det gör man alltid från en telefonkiosk).

Annons

Furuviksparken var väldigt mysig och fylld till bredden med åkattraktioner, vilda djur och badbassänger.

Första dagen köpte vi åkband och körde allt vi orkade och hann med. Berg och dalbanor, fritt fall, tekopparna och sist men inte minst disco-attraktionen som var min personliga favorit. Man satt på en snurrande plattform som sedan samtidigt åkte upp och ner och gungade fram och tillbaka som i en vikingagunga. Underbart snurrigt och fartfyllt!

Ponnyridningen blev en succé!

Mys på hästryggen!

En underbart solig och varm dag fick vi tillsammans.

Alex, Miranda och Jennifer och jag älskade tekopparna!

James var inte lika övertygad. Tur att man kan klänga sig fast vid pappa när det går för fort.

En del var dock väldigt modiga! Själv hoppade jag över detta gung-äventyr.

På kvällen badade vi så det stod härliga till. Det bästa med att sova över på Hogwarts-Expressen i själva parken var att man de sista timmarna fick poolen helt för sig själv och även på morgonen efter innan de släppte in de övriga gästerna till parken igen. Superlyxigt och kul för kusinerna att få leka i äventyrsbadet nästan helt ensamma.

Lilla poolen var helt fantastisk med vattenrutschbanor, fontäner och tunnlar.

Efter en maxad dag med bad, djur och massor av åkturer var det dags att checka in på övernattningståget. Barnen fullkomligt älskade det! Vi älskade det också men enbart för att barnen tyckte det var så spännande. Det var trångt, instängt och en aningen klaustrofobiskt men vad gör väl det när barnen låtsas att det är på väg till Hogwarts. Vem älskar inte Harry Potter?!

Mattias (min bror) fixade pumpa-juice i Hogwarts-muggar, vi grillade utomhus och åt trollkarls-godis.

Beware of the wands and the wizards who hold them. Här kommer Harry, Hermione, Dumbledore and Voldemort! All their wands are different but have very special and strong powers.

Efter mycket bus, spring och Harry Potter-lekar var det dags att krypa in i våra respektive sovkupéer och hoppas på lite sömn. Vårt äventyr hade bara börjat!

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar