Annons
Annons

Julafton med Storfamiljen!

jul-storfamiljen

Hur sammanfattar man denna fantastiska högtid? Svårt att sätta ord på de senaste dagarna. Jag älskar verkligen julen och allt den medför och framför allt att vi alla är tillsammans. Alla är dessutom välkomna till våra föräldrars hus och vi är totalt lediga och kan sitta ner och prata med varandra i lugn och ro. Något som inte händer så ofta.

Annons

jul

Jag uppskattar så att min Mamma och Pappa orkar vara värdar för julhelgen. Vi firar dessutom inte bara en dag utan tre. Vi har svensk jul på Julafton, brittisk jul på Juldagen och efterfest på Annandag Jul.

julafton

Älskar julbordsdekorationen som varierar från år till år. På Julafton var vi femton gäster i år och på Juldagen arton stycken. Underbart, intensivt och väldigt härligt!

christmas

Alex njuter av ett glas barnglögg!

julbord-2016

På vårt julbord finns allt man kan önska sig vare sig man är barn eller vuxen. Mina föräldrar står för värdskapet men alla bidrar med sina egna rätter.

christmas-2016

Min fina, fantastiska och underbara syster har full koll i köket! Hennes rätter går inte av för hackor.

julbord

Om man inte får njuta av mat under julhelgen, när ska man då få äta precis vad man vill?!

christmas-eve

När man försöker ta en bild på Superkusinerna och James ”fotobombar” hela fotot! Här ser ni James, en undangömd Alex, Miranda och Jennifer.

christmas-table

Min Mamma Solweig och min syster Helén. Båda lika bra på att laga fantastiskt god mat, precis som min bror Mattias. Själv hade jag ansvaret för barnens rätter vilket passar mig perfekt. Ingen slår mig på köttbullar och pannkakor, det är ett som är säkert, även om det just i det här inlägget är jag själv som säger det. Min svägerska Åsa stod för bakning och julgodis och det är det som jag tycker är så bra med Storfamiljens Jul. Vi får alla bidra med det vi vill och är bra på och på det sättet blir det aldrig några jobbiga moment. Vi har behåller de traditioner vi tycker är viktiga för oss, ändrar det vi vill och har under åren utvecklat vår egen jul till det som passar just oss och det är det som är hemligheten till att alla trivs så bra med Storfamiljens Jul tror jag!

Missa inte morgondagens inlägg som kommer att handla om British Christmas. Min man och the Love of my Life David är ju liksom brittisk så det är ett väldigt viktigt inslag i vårt julfirande.

Ses snart! Hoppas ni alla njuter av mellandagarna och att ni alla fick en helt underbar Jul!

(52)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar