Annons
Annons

Min Tio i Topp-lista!

Watson-David-Malin-Söner

Som förälder är jag ständigt på jakt efter nya och spännande aktiviteter som vi kan göra tillsammans med våra barn och ibland tycker jag faktiskt att det kan vara lite knepigt att hitta dom genom enbart sökning på nätet. Därför har jag nu satt ihop min egen Tio i Topp-lista på aktiviteter jag tycker är helt fantastiska. De passade våra barn som nu har blivit 6 respektive 8 år.

Annons

Här kommer min lista! Enjoy!

  1. Boda Borg i Oxelösund
  2. Lådbilslandet i Nykvarn
  3. Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby
  4. Junibacken i Stockholm
  5. Äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala
  6. Bounce i Kungens Kurva
  7. Tekniska Muséet i Stockholm
  8. Naturhistoriska Muséet i Stockholm
  9. Tom Tits i Södertälje
  10. Tolv Stockholm på Tele 2 Arena i Stockholm

Just nu ligger Boda Borg högt uppe på vår lista eftersom vi precis har haft en fantastisk upplevelse där. Fångarna på Fortet-utmaningar för alla åldrar men man bör nog vara minst 6 år skulle jag säga. Det finns både kluriga gåtor och frågor samt fysiskt ansträngande uppgifter att ta sig an. Superkul!

Lådbilslandet är ett sådant där ställe jag verkligen inte trodde existerade. Det var liksom för bra för att vara sant. Barn från åldrarna 3-9 år för köra sina egna miniatyrversioner av bilar, traktorer, motorcyklar, tåg och racerbilar helt själva. Vi vuxna får inte lägga oss i utan bara titta på. Om barnen fastnar någonstans så kommer personalen omedelbart ut på banan och hjälper till. Allt sker utomhus. En oförglömlig upplevelse.

Astrid Lindgrens Värld har vi bara varit på en enda gång och vi är väldigt sugna på att åka dit igen. Vi spenderade två hela dagar där och det räckte knappt skulle jag säga men då hinner man med en hel del. En helt magisk sagovärld som är uppbyggd utomhus. Barn och vuxen-skådespelare som är utklädda till sagofigurer går omkring och pratar och underhåller barnen. De involverar de små i lekar, lär de saker och de får även vara med i själva teatershowerna ibland. Helt obetalbart!

Om man inte har möjlighet att åka till Vimmerby så finns ju även miniversionen Junibacken i Stockholm som även den är magisk.

Våra killar älskar att bada och olika äventyrsbad har visat sig vara en stor succé. Nu senast har vi varit på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala och det var precis lagom nivå för dom. Där finns vattenrutschbanor, bubbelpoolar, hopptorn och virvelströmmar.

Härom dagen var vi på Bounce för första gången. Där kan både barn och vuxna hoppa på massor av olika typer av studsmattor, prova på parkour och andra fysiska utmaningar. Väldigt roligt och kul att även vi vuxna får vara med.

Våra två favoritmuséer här i Stockholm är Tekniska muséet och Naturhistoriska muséet. Lärorika, intressanta och roliga upplevelser för både stora och små. Vi har varit tillbaka åtskilliga gånger.

På Tom Tits i Södertälje kan man göra många olika experiment. Massor av annorlunda och nervkittlande upplevelser. Både inomhus och utomhus.

En annan ny aktivitet vi precis har provat på för första gången det här jullovet är äventyrs-minigolf på Tolv Stockholm i Tele 2 Arena. Där finns även curling, bowling, arcade games och andra spännande sporter och spel. Massor att göra för barn från 6 år och uppåt.

Sedan är ju naturligtvis både Skansen och Gröna Lund alltid säkra kort där vi har haft många roliga och mysiga stunder tillsammans hela familjen.

Hoppas ni hittar någonting kul på min lista och vågar prova på nya saker. Älskar själv att hitta nya utmaningar för våra två underbara killar.

Livet är ett äventyr som upplevs bäst tillsammans!

(32)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar