Annons
Annons

Nyårsshow på Malmö Opera

Igår kväll kom vi hem från vårt underbara oförglömliga nyårsäventyr på Malmö Opera. Vilka inspirerande dagar vi har haft tillsammans med superduktiga operasångaren Rickard Söderberg, producenten David Johansson, regissören Elisabeth Linton, koreografen Melker Sörensen, skådespelaren Philip Zandén, operasångerskorna Hanna Husahr, Emmi Christensson, Emma Lyrén och luftakrobaterna Timo Lattu och Naja Calmann-Hinke.

Annons

Eftersom vi var borta i nästan en hel vecka så ville vi ta med våra söner. Vi kände att det var alldeles för lång tid att vara borta i från dom, speciellt under deras jullov. Det var första gången de fick följa med oss på ett så pass stort jobbevenemang men vi pratade igenom allting långt i förväg och de såg det hela som ett stort äventyr vilket vi också gjorde.

Väl på plats i Malmö åkte vi direkt från flygplatsen till replokalen på operan. James hittade många saker att dansa och leka med.

Sååååå roligt att få jobba med super-operasångaren Rickard Söderberg igen. Vi lärde känna varandra under Let´s Dance för något år sedan och den här gången fick jag dansa med både David och Rickard i nyårsshowen. David fick äran att dansa med två fantastiska operasångerskor, Hanna Husahr och Emmi Christensson.

Känslan att få ställa sig på den här stora scenen framför 1511 människor i publiken och dansa till livemusik av Malmös stora operaorkester var obeskrivlig. Båda föreställningarna var helt utsålda. Vi gjorde en matiné kl 14:00 och kvällsshowen startade kl 21:00. Hela föreställningen varade i ungefär två timmar och en kvart.

Det har varit så givande och lärorikt att få jobba på operan dessa dagar med otroligt talangfulla människor och artister. Fyra dagars repetitioner för att kunna framföra denna härliga show två gånger på Nyårsafton.

Älskade variationen i föreställningen med sång, musik, dans och akrobatik blandat. Barnkören framförde flera nummer från olika musikaler tillsammans med barn-balettdansare. Koreograf för hela showen var jätteduktiga Melker Sörensen som tillsammans med skickliga regissören Elisabeth Linton fick fram en sådan perfekt balans mellan skratt, gråt, fart, stillhet, spänning, glädje och kärlek.

Skådespelaren Philip Zandén var kvällens fantastiska värd som höll ihop hela föreställningen med stämningsfull monolog, skådespeleri, sång och humor.

Vi uppträdde på catwalken, den upphöjda plattformen, i trappan mellan orkestern och längst fram på den stora scenen. En helt magisk känsla var det att få dansa till operamusik.

I vårt vilda ”Chanson bohème”-nummer (ur Carmen) kändes det som om nästan vad som helst kunde hända. Det var sång, dans, skådespeleri, dramatik, lyft och tricks. Älskade att få framföra detta nummer tillsammans med underbara operasångarna Rickard och Hanna.

I smink och håravdelningen blev jag ompysslad av Bettan Karlsson som gjorde mig så fin för båda föreställningarna. Hon berättade om alla deras peruker som operan tillverkar själva på plats. De syr fast ett hårstrå i taget för att kunna framställa dessa spektakulära kreationer. Kan ni tänka er? Då gäller det verkligen att ha tålamod. Imponerande.

Intensiva men super-roliga repdagar hade vi tillsammans med Rickard, regissören Elisabeth Linton och koreografen Melker Sörensen och alla andra medverkande artister.

I pausen mellan första och andra akten under den sista föreställningen så passade vi på att ”hälsa på” våra underbara barn i matsalen. De har varit otroligt tålmodiga och duktiga under hela vistelsen och har faktiskt inte klagat en enda gång på att de har fått suttit stilla och väntat i timme ut och timme in medan vi har repat och uppträtt. Är så stolt över de båda att jag nästan spricker.

I kulisserna i väntan på party-scenen i La Traviata med våra nyfunna vänner. Superduktiga luft-akrobaterna Timo Lattu och Naja Calmann-Hinke.

Tack för dansen Rickard. Det var sååååå kul att få uppträda tillsammans. Din passion spiller över på allt och alla du möter.

Vi hittade den perfekta skylten för våra barn. Haha!

Tusen tack till alla medverkande för dessa magiska dagar. Vilket underbart äventyr vi fick vara med om. Det var verkligen en ära att få vara en del av denna spektakulära nyårsshow på Malmö Opera. Tack allihopa och ha ett riktigt Gott Nytt År!

(41)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar