Annons
Annons

Ont i magen

I våra söners skola diskuteras det mycket om att vi inte har någon matsal för eleverna. Många föräldrar är missnöjda och menar att det verkligen är någonting som måste åtgärdas i framtiden. Just nu äter barnen lunch på sina platser i sina respektive klassrum och mellanmålet strax utanför på fritidsavdelningen eller utomhus indelade i olika grupper om det är tillräckligt varmt.

Annons

Jag tycker personligen att det är jättebra att det inte finns någon stor matsal där alla klasserna i hela skolan ska trängas och samsas om platser och tider. När jag gick i grundskolan hade vi en enorm matsal och jag hade alltid ont i magen när det blev dags för lunch eftersom jag aldrig visste om jag skulle hitta någon att sitta bredvid. Alla gick in klassvis men fick sedan sitta vart de ville. Jag kände mig alltid utanför och illamåendet kom som ett brev på posten. Det kändes läskigt att gå förbi de äldre eleverna som jag inte kände, ljudnivån i matsalen var skyhög och allt kändes bara jobbigt, stökigt och ganska så hemskt för att vara helt ärlig.

När våra pojkar äter sin lunch varje dag så gör dom det klassvis tillsammans med sina kompisar som de känner så väl och för det är jag innerligt tacksam. Personalen sätter på musik, släcker ner belysningen och försöker att göra det så mysigt de kan så att eleverna ska få matro. Det uppstår aldrig någon diskussion om vart de ska sitta eftersom det redan är förutbestämt. Ingen behöver känna sig oönskad. Miljön är lugn. Underbart, tycker jag. Större är inte alltid bättre. Så resonerar i alla fall jag. Vad tycker ni? Hur var det i er skola när ni växte upp?

(0)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar