Annons
Annons

Oväntad vänskap!

Med finaste tjejerna Helena, Malin och Cecilia

Med finaste tjejerna Helena, Malin och Cecilia

I fredags hade jag bästa tjejgänget över på middag. Helena, Malin och Cecilia. Tre underbara kompisar. Det var så mysigt att få spendera lite tid tillsammans. David servade oss med mat hela kvällen så att jag bara kunde sitta i lugn och ro och prata med mina fina vänner samtidigt som han tog hand om barnen och underhöll dom på övervåningen. Han är världens bästa man, för det mesta. Haha! Nä, skojar bara, han är verkligen helt fantastisk!

Annons

Helena, Malin, Cecilia och jag träffades genom en föräldragrupp när jag precis hade fått min yngsta son James. Jag hade tyvärr inte så höga förväntningar på mammagruppen på grund av tidigare erfarenheter med kvinnor som precis blivit mammor. Jag har ofta känt att det ska jämföras hit och dit och tävlas hela tiden om hur långt varje bebis har kommit i sin utveckling. Många skryter om hur duktiga just deras barn är på att göra allting. Jag uppskattar mer en helt annan typ av konversation mellan oss kvinnor. Jag vill gärna veta hur dom har löst vissa saker och hoppas mer på att få råd och att även själv kunna dela med mig av mina egna erfarenheter men tyvärr är det oftast tävling som gäller och det intresserar mig liksom inte.

Davids fantastiska dukning

Davids fantastiska dukning

Därför blev jag högst förvånad och positivt överraskad när jag kom till den här mammagruppen med James. Ingen dömde, ingen kritiserade men alla stöttade och peppade! Vi hade ju alla problem med olika saker så vi pratade och diskuterade och gav varandra råd. Vi delade med oss av vår oro om saker som inte fungerade och försökte hitta lösningar för varandra men ibland bara vara närvarande och lyssna. Ofta räcker det ganska långt. Ingen tävlade med sin bebis om att vara bäst. Vi fyra fann varandra ganska snabbt och fortsatte sedan att hålla kontakten under våra föräldraledigheter och har nu blivit riktigt goda vänner. Någonting som kan vara svårt att få i vuxen ålder tycker jag. De flesta vänskapsbanden har ju liksom redan formats då.

Skål!

Skål!

Nästan alla våra tidigare vänner är dansare och bor utomlands. Därför var det lite som att börja från början igen när jag flyttade tillbaka till Sverige. Jag hade inga riktigt bra kompisar eller vi hade ju egentligen väldigt många men totalt utspridda över hela världen. Inte så praktiskt när man bestämt sig för att återvända till sitt hemland. Därför var det så fantastiskt att få träffa och lära känna dessa tre fantastiska kvinnor som är så underbara, snälla, generösa, smarta, varma, ärliga och som alltid finns där när man behöver de som mest. Tack för att ni är ni och för att jag fick bli just er vän!

(35)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar