Annons
Annons

Positiv är inte naiv!

Watson-Malin

Att vara positiv är inte att vara naiv. Du ser verkligheten lika mycket som alla andra men du väljer att fokusera på den positiva delen istället för det som är fel. Det negativa är lätt. Det kommer till oss alla automatiskt. Det behöver vi inte jobba på. Det svåra är att vända de negativa tankarna till någonting positivt. Det kräver träning och disciplin och att vi konsekvent utövar samma tänkande varenda dag.

Annons

Det kostar ingenting att vara snäll mot människor. Att le mot någon du går förbi eller att ge en person en komplimang eller ett vänligt ord. Om du skickar ut värme och kärlek i världen så kommer denna energi att komma tiofalt tillbaka till dig själv. Människor kommer att komma ihåg dig, kommer att känna sig sedda och hörda och uppskatta att du ansträngde dig för att se dom på riktigt. Att du var genuint intresserad när du frågade hur han eller hon mådde och att du tog dig tid att lyssna en stund. Det är livskvalité tycker jag. Livet är fantastiskt och varje dag har vi möjlighet att lära av varandra. Miljontals möten på olika platser i världen och vid varje enskilt möte så har du ett val. Vill du GE eller vill du TA? Vill du ge denna person som står framför dig någonting att ta med sig resten av dagen eller tar du hellre dennes energi och roffar åt dig allt du kan få med dig? Det är upp till dig. Du bestämmer. Kan du berika någon annans liv med någonting du säger eller hur du agerar eller tar du bara det du känner att du har rättighet till? Ganska intressant eller hur?

Om du bestämmer dig för att GE , att skicka ut någonting bra och positivt till den person du precis har träffat så kanske du får någonting tillbaka? Du kanske får någonting ovärdeligt med dig hem som du aldrig annars hade fått chansen att uppleva. Din gåva blir måhända att du får möjligheten att betrakta dina egna problem från en helt ny synvinkel och ser eventuellt nya lösningar du kan ha nytta av i ditt liv. Vi hör alla ihop och vi kan alla dansa tillsammans i harmoni. Ju mer du ger, desto mer kommer du att få tillbaka.

Om någon är fräck mot dig, var inte elak tillbaka. Han eller hon valde at TA från dig men du behöver inte välja att TA tillbaka. Om du gör det så sjunker du ner till denna persons nivå. Den individen har inte lärt sig detta ännu. Han eller hon är kanske redo att GE nästa år eller om tio år eller aldrig. Det beslutet ligger hos den personen. Om du istället bemöter denna människa med vänlighet och värme så kommer du att få en helt annan reaktion än om du hade valt at TA. Det är jag helt övertygad om. Testa själva och se vad som händer. Dagen kommer att utvecklas i en helt annan riktning. Prova att i morgon eller resten av den här dagen att vid varje nytt möte ta beslutet att GE istället för att TA. Lycka till och rapportera gärna tillbaka om ni upplevde någon skillnad så kan vi starta en diskussion om detta ämne.

(146)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar