Annons
Annons

Proffsdansare, Psykolog eller Friidrottare?!

Vad ville ni bli när ni var små? Från början ville jag jobba med en massa olika yrken så klart men framför allt älskade jag dans, psykologi och friidrott. Jag har alltid varit väldigt fascinerad av hur hjärnan fungerar och hur man kan vända sitt liv och åstadkomma framgångsrika resultat genom att enbart tänka positivt och använda mental träning.

Annons

Friidrott har jag alltid tyckt om och jag har provat på många olika grenar men det var framför allt löpning jag fastnade för. Speciellt 60 meter och 100 meter då man fick använda sin explosivitet. Det var fantastiskt kul men även långdistanslöpning var roligt och det var då jag började experimentera med mental träning för första gången. Jag tror inte att jag alltid var bäst tränad av alla i löpning men jag korsade oftast mållinjen först när jag bestämde mig innan för att jag skulle vinna. Jag såg mig själv springa i mål först och visualiserade det igen och igen tills jag var helt övertygad om att det skulle fungera. Min vilja var definitivt min styrka i allt jag gjorde men jag var även snabb och stark i kroppen. Jag älskade alla olika bollsporter vilket många av de andra tjejerna i min klass inte gjorde. Jag spelade även fotboll i många år men slutade när dansen så småningom tog för mycket tid och säkert till vår fotbollstränares stora lättnad. Har aldrig riktigt förstått det där med ”off side” och vår stackars coach försökte förklara det för oss tjejer om och om igen. Han ritade till och med upp olika diagram för att vi skulle förstå men förgäves. Trodde han skulle slita sitt hår till slut så någon fotbollskarriär blev det aldrig men det jag tyckte var kul med fotbollen var att springa. Att ständigt jaga bollen och ändra riktning igen och igen och aldrig ge upp. På så sätt kunde jag använda min snabbhet och uthållighet. Det var superkul. Det blev aldrig någon friidrottskarriär heller men väl en danskarriär istället. Ibland tänker jag tillbaka på den tiden och hur tankarna gick i min hjärna då och vilka beslut som i slutändan avgjorde i vilken riktning jag valde att gå och på vilket yrke jag valde att satsa. Intressant eller hur? I alla fall tycker jag det. Vilket yrke trodde ni att ni skulle jobba med när ni var små och vilket blev det till slut?

(20)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar