Annons
Annons

Raising our standards

Nu är sommaren nästan helt över och allt är i full gång igen. Vår familjeplan för den nya terminen är att höja vår standard på allt eller i alla fall försöka. Man kan alltid bli bättre. Göra det där lilla extra eller anstränga sig en aningen mer än man brukar. Allt handlar om attityd och inställning tror jag och kanske även om att ha lite mer disciplin.

Annons

Vi vill bli bättre på att organisera våra respektive scheman så att det alltid finns ett lugn i vårt hem och att alla vet vilken plan vi har för just den dagen. Göra bra och smarta val för hela familjen varje dag.

På morgnarna äter vi numera gröt till frukost förutom på helgerna. Vi får se hur länge det håller men hittills går det bra. Barnen får till exempel ställa sina egna väckarklockor så att de lär sig att ta ansvar för att stiga upp själva på morgnarna. David och jag går upp tidigare så att det finns tid för de att utföra sina rutiner själva utan att vi står och servar med allting. Det tar definitivt längre tid men det kommer att löna sig i längden. Det kommer även att göra oss till bättre föräldrar.

Jag vill vara superorganiserad med all information från barnens skola så att vi alla (inklusive killarna själva) har full koll på läxor, prov, gympapåsar, matsäckar och idrottsdagar.

Varje kväll vid läggdags kommer jag tänka igenom dagen och fundera på om jag verkligen har gjort mitt bästa eller om jag hade kunnat anstränga mig lite mer och om jag inte är nöjd, för det är man ju sällan, så vill jag ladda för att göra ännu bättre ifrån mig dagen efter.

Vi kan alla höja våra egna standarder om vi bara vill tror jag. Själv vill jag bli en bättre förälder, bli ännu bättre på mitt jobb och en mycket bättre fru. Jag vill bli en mer förstående livspartner och kommer därför jobba på mitt tålamod. Allt behöver inte ske på två röda sekunder. Alla runt omkring mig behöver inte hålla samma tempo som passar mig och jag har inte alltid rätt om allt, bara nästan. Haha, men allvarligt, den här säsongen ska vi höja våra standarder. Raise our standards. Jag känner mig full av inspiration. Min förhoppning är att det kommer att få oss att leva ännu mer i nuet och se vår omgivning med nya ögon. Om några månader kommer jag blogga om hur det har gått. To be continued.

(27)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar