Annons
Annons

Så typiskt mig!

Ok! Det här är riktigt pinsamt men det bjuder jag på. Igår morse gick jag upp väldigt tidigt för att skjutsa min mamma till Waxholm så att hon skulle kunna ta båten ut till skärgården med massor av packning där min pappa väntade på henne.

Annons

Jag hade redan druckit kaffe på morgonen men inte ätit någon frukost eftersom det var så tidigt så jag stannade på Ica Stop på vägen för att inhandla ett par croissanter (det var ju ändå Nationaldagen liksom) men när jag kom fram till disken så fanns det inga där. Det visade sig att de var på väg men skulle ta minst sju minuter. Jag kollade klockan och tänkte att det skulle nog kunna fungera. Jag var ju väldigt hungrig. Efter tolv långa minuter hade de fortfarande inte dykt upp men strax därefter kom i alla fall äntligen de efterlängtade bakverken ut till butiken nybakade och varma framburna av en jättetrevlig tjej. Underbart! Hon la de direkt i min papperspåse var på jag sedan ångade iväg till kassan i full fart men då hade det tyvärr hunnit bildas en liten kö. Bland annat så hade killen framför mig en hel massa varor. Så typiskt tänkte jag eftersom det började bli lite tight med tid. När det till slut blev min tur så gav jag kassörskan min hundralapp men det visade sig att det var en gammal hundralapp. What?! tänker jag. Hur hade jag kunnat missa det? Så ofta använder jag kontanter. Jag känner att jag har noll koll på det nu eftersom jag nästan aldrig använder det längre men lite pinsamt var det ju ändå och ännu mer pinsamt skulle det bli. Jag hade nämligen inte med mig mitt kreditkort heller. Vad skulle jag ta mig till nu då? Det kändes som om magen kurrade så högt att alla i hela butiken hörde det. Kan jag swisha dig frågade jag? Hon tittade på mig med mesta möjliga empati men förklarade att hon inte hade något kort på sig. Men du kan swisha mig säger då killen med de många varorna som hade stått framför mig i kön. Hur snällt och omtänksamt är inte det? Ja, jättegärna säger jag medan jag nästan sjunker genom jorden av förlägenhet men samtidigt är jag ju så fruktansvärt hungrig så jag tackar ja till detta fantastiska erbjudande. Jag swishar honom och tackar både honom och henne så väldigt mycket för all hjälp och känner att världen ändå är ett ganska underbart ställe för det mesta.

(51)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar