Annons
Annons

Största skräcken för oss som familj

December månad är en sådan magisk sådan tycker jag. Det är alltid mycket jobb men det är också så många roliga fester, evenemang, barnens avslutningar och shower och även firande av födelsedagar. Båda David och James fyller år i december och likaså min bror Mattias. Man har liksom inte en tråkig sekund under denna period. Det är ett konstant pusslande med tider, barnvakt, hämtning, lämning och logisktik-planering så klart men på grund av att vi får så mycket hjälp av mina förldrar med barnvakt så fungerar det oftast väldigt bra.

Annons

Det som är stressande är något som vi alltid oroar oss för och det är om David och jag skulle vara inbokade för en dansshow eller annat stort evenemang exakt samtidigt som ett av barnen har sin avslutning eller uppträdande. Det finns ju naturligtvis värre saker att oroa sig för men det handlar ju inte om att vi missar deras show utan hur de känner om vi inte skulle kunna komma. Vi vill aldrig att barnen ska känna att vi prioriterar vårt jobb framför deras behov men när det gäller vårt arbete så har vi ju väldigt ovanliga tider och när vi har blivit inbokade för ett event så kan vi absolut inte avboka det även om killarna har sin avslutning just då.

Detta är därför ett konstant orosmoment eftersom våra dansshower är inbokade så långt i förväg innan vi ens vet när våra söner kommer att ha sina uppvisningar. Denna termin blev det i fall ganska så bra. På söndag ska James ha sin konsert med kören i kyrkan och då är David och jag helt lediga och sista veckan i skolan ska Alex uppträda i skolan i ett julspel och då har vi precis avslutat vår sista dansshow innan jul. Det är en sådan oerhörd lättnad när det klaffar. Man vill ju aldrig göra sina barn besvikna eller ledsna. Däremot kommer vi att missa deras lucia-uppträdande eftersom vi har vår julshow samma kväll men då rycker mormor och morfar in och kommer och tittar och förhoppningsvis kommer de inte att bli alltför besvikna på oss att vi nu missar detta eftersom vi kommer på deras andra uppvisningar men vem vet? Vi har inte berättat det för pojkarna ännu.

Vad känner ni? Är december en underbar och magisk månad eller är den fylld med stress och ångest?

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar