Annons
Annons

Superkalas för Superkusinerna!

I helgen var vi bjudna på kalas hos min underbara bror Mattias och hans fina fru Åsa. Deras två döttrar, Miranda och Jennifer (Alexs och James kusiner) fyllde nämligen 9 år. De fyller på samma dag eftersom de är tvillingar. De är dessutom födda exakt två månader innan vår äldsta son Alex.

Annons

Redo för kalas! Snart köööör vi. Alex älskar sina kusiner så mycket och såg verkligen fram emot den här dagen.

En av tårtorna var dekorerad med bild på Harry Potter, Hermoine Granger, Crookshanks och Buckbeak. Den andra tårtan var av chokladmousse och bakad av Miranda själv och mamma Åsa. Båda superfina och supergoda!

Alex ville ge två presenter helt själv. Bara från honom. Det var hans idé och han betalade med sina egna pengar och valde ut ett J och ett M i guld till sina fantastiska kusiner. De blev jätteglada och jag är så stolt över honom och för att han är så omtänksam. Han har ett hjärta av guld verkligen.

Från hela familjen Watson fick Jennifer och Miranda kläder. Kläder, kläder, kläder och mera kläder.

Jag älskar mina pojkar över allt annat på hela jorden och jag är så glad att vi har två killar men det jag ibland saknar är att få gå och shoppa tjejkläder och som tur är så älskar båda tjejerna kläder. De uppskattar alltid att få olika klädesplagg och är redan modeintresserade. Kanske inte jättekonstigt med tanke på Mormor Solweig som har egen syateljé. Jag var och är precis likadan. Jag ääääääälskar kläder och att få skapa mitt eget mode. Därför brukar jag ta en dag på sommaren och en dag på vintern då jag går och handlar själv i lugn och ro och njuter i fulla drag av att få köpa kläder till ”mina tjejer” till deras födelsedagar och till julafton. Det är lika kul för dom som för mig. Jag känner mig som deras stylist. Haha! Älskar dessa dagar.

Min underbara bror Mattias tycker mycket om att laga mat och grillar ofta när han tillagar olika avancerade och spektakulära maträtter (sitter också i familjen). Dessvärre fastnade i denna talang och detta intresse på mig. Denna kväll blev vi inbjudna till chipsbaren där han skapade egna chips gjorda av jordärtskockor, potatis och rödbetor. Mmmmmm. Så gott!

Till förrätt fick vi minipizzor som Mattias så klart hade lagat och grillat på en specialplatta på grillen. Jag döööör, så gott det var. Jag fick till och med en specialare utan ost eftersom jag inte är så förtjust i smält ost.

Efter presentutdelningen till superkusinerna Miranda och Jennifer så fick de två stora paket till från Mormor/Farmor och Morfar/Farfar eller som vi nu har döpt om de till Morfarfar och Farmormor för att undvika framtida förvirring i vår storfamilj. De var dessutom inte bara till Jennifer och Miranda utan till Alex och James också. Sommarpresenter sa Morfarfar! De fick ett nytt tält. Det gamla hade gått sönder och var nu även lite litet. Detta nya tält var en tvårummare med hall i mitten och ”uteterass” under tak. Wow! Vilken fantastisk present och de blev sååååååå glada. De älskar att leka i tält och vill gärna sova utomhus också och snart kanske de vågar göra det på riktigt. Vi ska ta ut det nya tältet till landet där vi delar samma tomt med varandra men men har olika stugor så får vi se hur detta nya äventyr kommer att sluta. De fick dessutom en väldigt fin picknick-korg med tallrikar, glas och bestick. Vilken lyx!

Grillmästare Mattias är i full gång. Högrevsgryta förbereds för kvällens middag. Han är verkligen fantastikt duktig på att laga mat och han vågar experimentera med olika rätter och metoder.

Mormor Solweig, Jennifer och Mirandas Mormor Anna-Lena, min syster Helén och hennes man Roger under den spännande presentöppningen.

Reaktionen när man smakar Harry Potter-godiset ”Bertie Botts Every Flavor Beans”. När de säger ALLA olika smaker så menar de verkligen ALLA OLIKA SMAKER. Är detta päron eller snorkråkesmak, choklad eller stinkande strumpor? Döm själva efter James ansiktsuttryck.

Hemlagad pizza på grillen, hemlagad grillad köttgryta och egengjorda chips. Man kan ju ha det värre liksom.

Till och med jag fick ett paket denna kväll. En födelsedagspresent i förskott och inte vilken gåva som helst utan min egna våtdräkt. Jag blev så otroligt glad. Dessutom var den rosa. Haha! Jag älskar rosa. Någonting jag också älskar är att simma i sjön på landet men det är ju så jäkla kallt nästan varenda sommar så till slut ger man ju upp. Jag har simmat massor av gånger för att sedan nästan bli sjuk när jag går upp. Ont i magen och illamående på grund av köld och för att jag har legat i för länge men nu är det slut på det. Nu har jag min alldeles egna våtdräkt! l love it!!

Den största och bästa köttgrytan någonsin! Tack Mattias och Åsa för en superlyxig, mysig och alldeles underbar kväll och tack Miranda och Jennifer för att vi fick komma och fira er 9-årsdag och för att ni är världens bästa kusiner till våra killar. Vilket underbart gäng ni är och vad fint ni leker tillsammans! Vi älskar er!

(28)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar