Annons
Annons

Vad är bra val?

watson-malin

Varje dag har vi så många val framför oss och hur vi väljer att agera och tänka förändrar våra liv hela tiden. Antingen till det bättre eller till det sämre. Valet är hela tiden vårt.

I morse släppte David av mig på gymmet. Han hade ett möte på morgonen och visste inte hur länge hans skulle dröja. (Vi har nämligen bara en bil så vi får dela på den). Planen var att han skulle hämta mig där igen efter några timmar. Eftersom jag hade så gott om tid så passade jag på att köra mitt långa program. Efter 2,5 timme var jag dock väldigt klar. Puh! Då messade jag honom och frågade om han visste när han skulle bli klar. Precis efter det ”dog” min mobil och jag hade naturligtvis glömt laddaren. Efter många lite pinsamma förfrågningar från min sida i gymmet fick jag till slut tag på en laddare som jag fick låna. Jag stannade kvar ett tag till, laddade den och fick svar från David att mötet dessvärre skulle ta några timmar till.

Annons

Okej tänkte jag. Då har jag inte lust att stanna kvar och vänta. Jag tar bussen eller går hem istället. Det är dock ganska så långt att gå hemifrån oss. Jag missade precis bussen och det var iskallt ute så jag vill inte stå still och vänta på nästa som inte skulle komma förrän om en halvtimme så jag började promenera hemåt, (eller i alla fall trodde jag att det var i riktningen mot vårt hus). Jag har inte så bra lokalsinne och jag har aldrig gått från gymmet förut. Jag ville inte ta upp min mobil ur väskan för att använda GPS:n eftersom den bara slår av när det är kallt ute. Efter drygt en timme hittade jag till slut ett café som jag älskar och jag visste äntligen, till min stora lättnad, var jag var. Wohoo! Dubbelbonus! Jag gick in och beställde en ganska så sen lunch. Vid det här laget var jag vrålhungrig och började även bli lite stressad över tiden. Jag hade massor att göra på danskontoret idag och kände att mycket av min administrationstid bara hade slösats bort.

Eftersom jag var otroligt hungrig och tyckte lite synd om mig själv ville jag så gärna beställa en grillad smörgås eller lasagne eller något annat onyttigt men hejdade mig och tänkte efter istället. Om jag beställer något osunt så kommer jag att njuta i tio minuter och sedan ha dåligt samvete under resten av dagen. Därför ändrade jag mig och beställde in en hälsotallrik istället. Varmrökt lax på salladstallrik. Det var såååå gott, jag blev mätt och var mäkta stolt över att jag gjorde ett bra val.

Vad är då bra val i livet? Bra val för mig är val som håller långsiktigt. Val som är rätt i det långa loppet. Vill jag belöna mig själv och beställa något onyttigt för fem minuters njutning eller äter jag en rätt som är både nyttig och god? Det är så klart inte alltid lätt. Det är jättesvårt och speciellt i de där svaga ögonblicken man känner att man verkligen har ”förtjänat” någonting osunt men vad blir resultatet av det? Våra kroppar förtjänar inte onyttig mat utan sunda måltider. Det är den, på riktigt, bästa belöningen.

Resten av min promenad hem försökte jag även att vända på allt. Dagen blev inte alls som jag hade planerat. Massor av tid hade spillts på att bara försöka komma hem för att kunna jobba men jag fick mig en rejäl powerwalk på nästan två timmar istället eftersom jag har så dåligt lokalsinne, bara en bil och en mobil som inte vill samarbeta i kallt väderlag. Det är väl inte bara negativt. Jag fick ytterligare träning. A win win situation really.

Nu sitter jag här och jobbar ikapp och känner att jag faktiskt har haft en riktigt bra dag. Allt beror på hur man ser på saker och ting. Hur man bestämmer sig för att känna om sin situation. Det finns alltid något positivt i allt som händer. Det gäller bara att hitta det och använda det i sin dag och komma ihåg att göra det varje dag. Jag fick en underbar långpromenad i helt nya och väldigt vackra områden och min rumpa är mindre idag än vad den var igår på grund av mitt urusla lokalsinne. Haha!

(53)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar