Annons
Annons

Våga berätta!

watson-malin-barn

Allt var definitivt inte bättre förr tycker jag. Måste säga att jag är väldigt imponerad över hur engagerade och duktiga våra barns lärare är i skolan de går i och speciellt hur mycket de jobbar med att förebygga mobbning. De arbetar ständigt med konflikthantering och pratar med eleverna varenda dag om hur viktigt det är att de kommer och säger till om de inte har någon att leka med på rasten eller om något har hänt eller om de är ledsna eller arga för någonting överhuvudtaget.

Annons

På grund av att de ständigt tar upp dessa ämnen så känns det som att barnen inte tycker att det är pinsamt om de inte har någon kompis och på det sättet vågar säga till de vuxna. Det har blivit någonting naturligt att prata om, lösa och ständigt jobba på för att se till att alla är med i gemenskapen. Det är inte längre någonting man måste skämmas över.

watson-brothers

Så kändes det inte alls när jag gick i skolan. Jag vågade inte berätta för mina lärare att jag var rädd på rasterna och jag skämdes för att berätta för mina föräldrar att jag inte hade några kompisar och för det mesta kände mig väldigt ensam och ganska så utfryst. Tänk om de inte älskade mig längre om jag berättade för de hur min vardag verkligen såg ut? Det gjorde de ju så klart och det blev så småningom bättre för mig i skolan men det tog sin lilla tid. De flesta lärarna hade inte alls samma koll på rasterna och definitivt inte samma engagemang som jag ser i våra söners skola och det tycker jag är fantastiskt för det betyder ju faktiskt att skolorna har blivit bättre. Självklart måste man lära sig massor av saker i olika ämnen i skolan men det absolut viktigaste tycker jag är att trivas i sin miljö och känna sig trygg. Det gjorde inte jag men det hoppas jag att våra pojkar gör och kommer fortsätta att göra och om man känner sig trygg och harmonisk så utvecklas man som både människa och även i alla de viktiga ämnena som man måste lära sig. Man får chansen och de rätta förutsättningar för att växa, frodas och lära sig på ett helt annat sätt.

Länge leve den nya skolan med fantastiska lärare som vågar ta itu med de stora problemen och som inte blundar för något. Jag är er evigt tacksamma för att ni varje dag skyddar, tar hand om och bryr er om det absolut viktigaste vi har. Våra fina fantastiska barn. Tack!

(71)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar