Annons
Annons

Välkomna till min blogg!

malinwatson

På premiären av Motown featuring Afro-Dite på Berns 

Här kommer jag att dela med mig av allt som händer i mitt liv. Ni får även följa med mig på mitt ganska så ovanliga jobb. Ingen dag är den andra lik när man driver sitt eget företag och jobbar som proffsdansare och artist. Ibland är det stressigt, ibland går det som planerat, men det är aldrig någonsin tråkigt.

Annons

Jag är en sprudlande glad tjej med mycket energi som älskar livet. Redan som liten upptäckte jag  dansen och började satsa på en elitkarriär när jag var mellan nio och tio år. Då bestämde jag mig för att bli bäst i världen i tävlingsdans. Det blev jag inte men jag nådde faktiskt nästan ända fram. Genom dansen träffade jag min man och mitt livs kärlek David Watson. Vi dansade tillsammans i nästan ett halvår innan vi blev flickvän och pojkvän. Det var en fruktansvärt lång väntan medan vi samtidigt jobbade så intensivt tillsammans som danspartners i London men nu efteråt är jag så glad att vi blev riktigt bra vänner först innan vi tog steget ut till att bli ihop. Jag tror att det gav oss en trygg grund att stå på.

Utan dansen kan jag inte leva. Dansen är min stora passion i livet och jag känner mig väldigt lyckligt lottad att få ha det som yrke. Jag får göra det jag älskar mest av allt och det känns aldrig som ett jobb. Jag kan inte tänka mig hur mitt liv skulle ha sett ut om jag inte hade hittat dansen. Innan jag träffade min man betydde dansen och min karriär allt men nu har jag hittat någonting som betyder ännu mer. Jag kan definitivt inte leva utan min man och våra underbara barn.

malinwatson1

David och jag på British Open Championships i England

När vi var mitt inne i vår tävlingskarriär hände det någonting väldigt spännande. Vi blev tillfrågade om vi ville uppträda på sångaren sir Elton Johns födelsedagsfest i London. Han skulle ha en stor maskeradbal och ville ha dans som underhållning. Vi tackade naturligtvis ja men trodde väl kanske inte att hans celebra gäster skulle bry sig så mycket om att vi tillsammans med några fler engelska danspar skulle göra ett framträdande under kvällen men vi hade fel. Vi fick stående ovationer och bjöds sedan in som gäster och fick mingla runt med hans kända kompisar. En otrolig upplevelse men också på rätt platt vid rätt tillfälle skulle det senare visa sig.

Sir Elton John på sin födelsedagsfest i sin fantastiska kreation.

Sir Elton John på sin födelsedagsfest i sin fantastiska kreation

I publiken satt nämligen en man som heter Harley Medcalf. En producent som anordnade och producerade Elton Johns turnéer i Australien. När han såg vilken reaktion vi fick från den ganska så svårflörtade publiken så fick han en idé. ”Jag ska sätta ihop världens största ballroom-dansshow och sedan ska den turnera runt hela världen” sa han. Sagt och gjort. Ett och ett halvt år senare var vi i gång. Danspar valdes ut från många olika länder och tillsammans skulle vi nu turnera världen runt efter en sex veckors intensiv repetitionsperiod i London. Det blev början på nästa danskapitel för mig och David.

I sju års tid turnerade vi världen runt med den internationella succédansshowen Burn the Floor. Vi gjorde åtta shower i veckan i bland annat Australien, USA, Japan, Kina och Europa. I Sverige framträdde vi i Globen och jag var minst sagt exalterad över att få framträda på hemmaplan. Jag sov inte en blund på 48 timmar! Efter den erfarenheten slutade jag dricka espresso efter kl 18 på kvällen!

David och jag på turné med Burn the Floor

David och jag på turné med Burn the Floor

När vi var på turné i Kina med Burn the Floor hände det återigen någonting väldigt spännande som skulle leda oss vidare till ytterligare ett kapitel i vår danskarriär. Vi blev kontaktade för en audition för ett nytt tv-program som skulle heta Let´s Dance och sändas i Sverige på TV4. Vi kunde knappt tro att det var sant. Vi hade precis sett de första avsnitten av det engelska originalprogrammet Strictly Come Dancing och tyckte det var fantastiskt men skulle det fungera i Sverige och skulle vi få jobbet? Det fick vi och det blev en fantastisk resa som pågår än idag!

Jag fick i första säsongen dansa med den underbart charmiga sportjornalisten Peppe Eng och vi lyckades hålla oss kvar i programmet otroligt länge trots att Peppes danskunskaper förblev ganska så begränsade men hans stora personlighet och vilja att göra sitt bästa tog tittarna med storm. Det var en magisk upplevelse att få vara med från allra första början eftersom ingen egentligen visste exakt hur det skulle gå. Nu är det tv-historia och fortfarande ett av Sveriges mest älskade program!

Förra säsongen dansade jag med ytterligare en oförglömlig kille, nämligen superstylisten från Hollywood Jonas Hallberg. En fantastisk person med så mycket karisma och ett enormt hjärta! Han välkomnade mig med öppna armar och massor av kärlek från första sekunden jag anlände hos honom i Los Angeles. Jag fick åka dit i två veckor och träna med honom innan tv-sändningarna startade. Vi hade så kul tillsammans. Vi skrattade så vi grät på träningarna och blev verkligen vänner för livet. En väldigt speciell person som är amazingly Fabulous!

Jonas Hallberg och jag i vår cha-cha-cha första veckan i Let's Dance

Jonas Hallberg och jag i vår cha-cha-cha första veckan i Let’s Dance

Förutom dansen är min man och våra barn naturligtvis min största passion i livet. De betyder allt för mig och jag älskar att få vara mamma. Vi har två underbara pojkar på sju och fem år som heter Alex och James. De står varandra väldigt nära trots att de är totalt olika till sättet. Många personer vi träffar frågor mig och David om de också vill dansa. Självklart får de börja dansa om de vill men det viktigaste för mig är att de hittar sin egen passion i livet. Redan nu verkar de ha ganska klart för sig vad de vill. Alex ska bli uppfinnare säger han och James vill bli fotbollsspelare. Spännande att se vad som kommer att hända!

Med mina fina pojkar Alex och James

Med mina fina pojkar Alex och James

(134)
(0)

6 kommentarer


 

Annons