Annons
Annons

Värdera din egen åsikt högst!

malin-blogg

Det är inte lätt men otroligt viktigt tycker jag att inte värdera andras åsikter om sig själv högre än sin egen. Folk kommer alltid att ha en åsikt om dig och vad du gör och hur du ser ut och om du var tillräckligt bra och så vidare. Jag har en känsla av att ju mindre aktiva och engagerade folk själva är i sina egna liv och karriärer desto mer brukar de tycka till om andras. Konstruktiv kritik är bra, av det kan man alltid lära sig, men många personers åsikter är nog inte baserade på din egentliga prestation utan handlar tyvärr mer om deras egna frustration och ilska över att deras liv kanske inte har utvecklats precis så som de hade önskat. Då är det lättare att gå till attack mot andra än att rannsaka sig själv. Låt inte andras prat om dig själv få dig att tappa fokus. Fortsätt att jobba mot dina egna mål och välj att tro på dig själv mer än vad du tror på andras åsikt om dig själv. Du vet att du kan och du vet att du är bra. Ha tillit till dig själv och din egen förmåga. Du vet inte vad andra människors åsikter är baserade på. Värdera dig själv högst säger jag. Värdesätt dina nära och käras åsikter om dig själv högre än människor vars starka ord kanske bara är menade för att skada och inte att hjälpa.

Annons

watson-malin

I ett kreativt yrke är man alltid sårbar. När man skapar någonting nytt så känns det tycker jag som om man blottar en del av sig själv, man öppnar upp sitt riktiga autentiska jag till resten av världen och visar upp en liten del av sin egen själ. Det kräver en hel del mod och ju mer man öppnar sig, desto mer kritik och negativa åsikter kommer att komma ens väg. Det är oundvikligt speciellt om man väljer att sticka ut och inte vara så lagom. Det kommer nog tyvärr aldrig att förändras men det man kan förändra är hur man hanterar det och hur man ser på sig själv. Människor kommer att uttrycka sig klumpigt, fräckt, elakt och ibland med väldigt lite respekt men det är upp till oss själva om vi väljer att sätta ett värde på deras åsikter. Det är upp till oss om vi välkomnar in deras kommentarer i vårt eget liv.

watson

Jag värderar i alla fall min egen åsikt om mig själv högre än andras åsikt om mig. Jag tror på mig, jag fokuserar på mina mål och jag kommer att lägga all energi på de saker jag vill uppnå istället för att låta andra bryta ner mig själv, min självkänsla och tillit till att det faktiskt kommer att lyckas.

Heja heja Dig och Mig och Våra egna åsikter om oss Själva!

(60)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar