Annons
Annons

Varmrökt regnsbågslax på Taxinge Slott!

taxinge-slott-malin-watson

I helgen besökte vi Taxinge Slotts julmarknad tillsammans med min syster Helén och hennes man Roger. Det är Sveriges största julmässa med över 130 av landets bästa hantverkare och den är verkligen helt fantastisk! Massor av fina juldekorationer, handtillverkade produkter och för att inte tala om maten. Här kan man köpa ostar, korv, sylta, skinka, bröd, sill och lax och andra godsaker som hör julen till och provsmakning är oftast inte bara tillåten, den är ett måste. Supertrevliga försäljare bakom varje stånd som tar sig tid att förklara varför man ska köpa just deras produkt. Jag köpte en hel del som ni kan se på bilden och efter att ha provsmakat den varmrökta regnbågslaxen var jag bara tvungen att ta med den hem till kvällens middag.

Annons

taxinge-slott-watson

Tyvärr hade det mesta av snön smält bort dagen till ära och det regnade istället lite då och då men vi tyckte det var lika mysigt ändå. Man kan inte åka till Taxinge Slott utan att hitta den där juliga myskänslan oavsett vilket väder det är.

kakslottet-taxinge

OMG! Om ni åker till Taxinge så får ni bara inte missa ”Kakslottet”. Jag är inte en person som brukar fika så ofta men herregud vilken fröjd för ögat detta spektakulära kakbord var. Allt hemlagat så klart och otroligt gott.

malin-david-watson-taxinge

Vi hade en kanondag tillsammans med min syster och hennes man. Så mysigt att ses och gå omkring i detta julparadis. David var tyvärr tvungen att jobba en hel del emellanåt. Vi försökte få honom att släppa mobilen, inte en alldeles lätt uppgift när han har mycket att göra, men när han till slut fick syn på fikabordet så funkade det äntligen. David ääääääälskar nämligen att fika!

taxinge-slott

Hur magisk är inte denna bild? Tagen av min syster Helén Eriksson!

malin-watson-taxinge

Vi hittade så många fina och speciella saker denna dag. Som till exempel de här två fina julskyltarna med texten Julkramar. Vem kan leva utan dom? Haha! Inte jag i alla fall. Jag kan verkligen rekommendera Taxinge Slotts julmarknad. Om ni har möjlighet att åka hit innan jul, gör det. Här kommer ni att hitta en liten bit magi. Tack för en superhärlig dag Roger och Helén. Vår allra första förberedelsedag inför Julen 2016. Wohoo! Can´t wait! Holidays are coming, holidays are coming!

(37)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar